„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!

Защо Повече Няма Да Пазарувам В H&M, Zara, Forever21? Модните Гиганти Не Искат Да Знаете Това!

20.07.2017 | 18:31
2870 преглеждания
0 shares
Facebook Share Twitter Share
.
1.       Модната индустрия е направена за да ни кара да се чувстваме „извън модата“ след седмица. Някога имаше 2 групи сезони пролет/лято и есен/зима. Днес те създават много повече „микросезона“ всяка година, пише huffingtonpost.com. Това се прави с цел консуматорите да купуват колкото се може повече. Такива са H&M, Forever21 и Zara. 2.      
Намаленията не са точно намаления. Нещата, които купуваме на намаленията в повечето случаи не са направени във фабриките на марката. Те са направени по-некачествено и от по-евтина работна ръка, на която е позволено да използват името на марката. 3.       Използват се много вредни химикали при изработката. Центъра по околно здравеопазване иска да намали носенето на тези продукти от малки деца и бременни
майки, тъй като при деца може да развият проблеми с костната тъкан, а при бременни жени- да се увреди фетуса. 4.       Дрехите са проектирани и изработени, така че да се разпадат. Повечето достъпни модни гиганти изработват и продават хиляди модели всяка година. Почти всеки американец изхвърля по 30 килограма текстил на година. И не говорим за дарение, а за изхвърлени дрехи, на които ще отнеме векове да се разградят.
© huffingtonpost.com
Advertisement:
0 shares
Facebook Share Twitter Share